Eşsiz Bir Medeniyetin Merkezi: Siirt

Dört bin yıllık tarihi, inanç merkezi olması, eşsiz doğası, verimli arazileri, hayvancılığı, sanayisi, insanı çeken havası, suyu, tebessümü ile "Üç Dilli Kardeş Şehirdir Siirt"

Bir özlem, bir sevda, bir tarih, bir kültür ve bir inanç merkezidir Siirt.

Toprakları emek, taşları tarih, kültürü edep, insanı mis kokar Siirt’in. Eşsiz fıstığı, şifalı balı, her derde deva bıttımı, zivzik narı, bademi, buğdayı, arpası, pirinci, nohutu, mercimeği, tütünü, soğanı… Büryanı, perde pilavı, kiteli, bumbarı, keşkeki, pirtikesi… Verimli arazileri, hayvancılığı, sanayisi, insanı çeken havası, suyu, tebessümü…

Büyük insanların yetiştiği büyük bir medeniyetin ev sahibidir Siirt.

Hepsi bir bütünün, kültürün ve büyük bir medeniyetin eseri… Böyle bir şehre ait olmak, bu emaneti omuzlarda taşımak, bunu koruyarak gelecek nesillere aktarmak büyük sorumluluktur.

Bu sorumluluğu tüm Siirtli hemşehrilerimizle yüklenerek bir ve beraberlik içerisinde yürütmek bugün bizlere düşmektedir.

Toplumlar ve insan, paylaşma ve fedakarlıkla ayakta durmaktadır. Medeniyetimizin ve hayatımızın vazgeçilmez dinamiğini oluşturan vakıfların temel amacı da insana, tabiata, canlıya, cansıza yani var olana hizmettir.

Siirt Vakfı olarak, bu ilke doğrultusunda, gençlerimizin eğitimini öncelikleyerek, ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet etmeleri ve çevrelerine faydalı olabilmeleri için faaliyetler yapmaktayız.

Ayrıca, böylesine büyük bir tarihin evlatları olarak bu değerlerimizi yakînen tanımak, korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına seminer, konferans ve toplantılar düzenlemekteyiz.

Hemşehrilerimizin yanında olarak destek olmakta, tıpkı köylerimizdeki imece usulüyle büyükşehirde de kenetlenerek el birliğiyle birbirimize omuz vermekteyiz.

Vakıf ve hayır anlayışının genç nesillere öğretilerek yaşatılması ve yarınlarımızı kucaklaması için, vakıf çalışmalarında bulunanların ve vakıf dostlarının her zaman desteğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtir, hizmet bilinciyle, aşkla ve azimle değerli hemşehrilerimizle bu yolculuğumuza devam edeceğimizi belirtiriz.

Selam ve muhabbetle.

Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Adına
Vakıf Başkanı Zeki AKYÜZLÜ

Siirt Tanıtım Günleri ETKİNLİK
Etkinliğimiz 07-11 Kasım 2018 Tarihinde İstanbul Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilmiştir.
Siirt Vakfı Tanıtım Filmi